lunes, 23 de noviembre de 2015

Gure jatetxea.

Sukaldari izugarri onak zarete, eta baduzue jatetxe eder bat. Zuen jatetxeko egunez eguneko menua prestatu duzue. Idatzi hemen zer ematen den jatera zuen jatetxean.
Seguru aski baten bat etorriko zaizue jatera.
On egin

18 comentarios:

  1. •AStelehenean, kafesnea eta handituz hrtzen ditugu gosaltzeko, bisigua bazkaltzeko eta ganba entsalada afaltzeko.

    •Asterartean, marrubiak txokolatearekin hartzen dugu gosaltzeko, haragi xerra bazkaltzeko eta arrain zopa afaltzeko.

    •Asteazkenean, gazta flana hartzen dugu gosaltzeko, onddo nahasiak bazkaltzeko eta baraziak plantxan afaltzeko.

    •Ostegunean, crepe krema hartzen dugu gosaltzeko, txirla marinatuak bazkaltzeko eta Tolosako bbarrunak afaltzeko.

    •Ostiralean, brownie hartzen dugu gosaltzeko, arkume errea bazkaltzeko eta indioilarr bateak afaltzeko.

    •Larumbatean, waffle jam hertzen dugu gosaltzeko, pizza bazkaltzeko eta kebabek afaltzeko.

    •Igandean, krema bun eta txokolatada hartzen ditugu gosaltzeko, atuna bazkaltzeko eta bakailao afaltzeko.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Kaixo, ni Paula naiz eta zure jatetxera jatera joango naiz asteazkenean,. Erreserba egin nahi dut hiru pertsonendako, eta asteazkenean goizeko zortzietan joango gara zure jatetxe ederrean gosaltzeko. Onddoak jango ditugu eta afaltzeko baraziak plantzara vaina ez dugu gustoko tomatea. Eskerrik aso!! Asteazkenera arte.

      Eliminar
  2. Guk gure jatetxean plater hauek ematen ditugu:

    SARRERAK:
    -Abakandoa
    -Dilistak
    -Arroza
    -Zopa

    BIGARRENEAK:
    -Solomoa
    -Patatak
    -Arrautza frijituak
    -Arrainak

    POSTRE:
    -Sagarra
    -Natillak
    -Flana
    -Zumo

    ResponderEliminar
  3. Guk gure jatetxean plater hauek ematen ditugu:

    SARRERAK:
    -Abakandoa
    -Dilistak
    -Arroza
    -Zopa

    BIGARRENEAK:
    -Solomoa
    -Patatak
    -Arrautza frijituak
    -Arrainak

    POSTRE:
    -Sagarra
    -Natillak
    -Flana
    -Zumo

    ResponderEliminar
  4. SARRERAK:
    -Makarroia
    -Purea
    -Arroza
    -Zainzuri

    BIGARRENEAK:
    -Lasagne
    -Piper beteak
    -Solomoa
    -Arraina

    POSTRE:
    -Gailetak
    -Gosua
    -Mamia
    -Jogurtak

    ResponderEliminar
  5. SARRERAK:
    -Makarroia
    -Purea
    -Arroza
    -Zainzuri

    BIGARRENEAK:
    -Lasagne
    -Piper beteak
    -Solomoa
    -Arraina

    POSTRE:
    -Gailetak
    -Gosua
    -Mamia
    -Jogurtak

    ResponderEliminar
  6. SARRERAK:
    -Salda
    -Entsalada
    -Banaber gorriak
    -Etxeko frijituak
    -zainzuriak

    BIGARRENEAK:
    -Legatz kokotea
    -Txekor azpizuna
    -otarrainxkak
    -Txerri txuleta
    -Txekor xerra

    POSTREAK:
    -Gaztan berra
    -Gazta tarta
    -Tarta izoztua
    -limoi sorbetea

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Astelean nire familia ekin joango naiz, familia zazpi gara: ama, aita, ni, izeba, ahizpa, lehengusua, osaba.


      Jango dugu:


      Sarrerak: hiru entsalada, bi zainzuriak eta bi etxeko frijituak.


      Bigarreneak: lau txerri txuleta, bat otarrainxkak eta bi txekor xerra.


      Postreak: bi gaztan berra, bi gazta tarta eta hiru limoi sorbetea.

      Eliminar
    2. Ni Natalia naiz.Eta zure jatetzea jatera joango naiz ostirala. Gu lau lagun joango gara: aita, ama, anaia eta ni. Hau platerak jango dugu:
      -Sarrerak: Salda jango dugu.
      -Bigarreneak: Txerri txuleta jango dugu.
      Eta
      -Postre: Tarta izoztua jango dugu.
      Eskerrik asko! Ostiralera arte.

      Eliminar
  7. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  8. Guk gure jatetxean plater hauek ematen ditugu:



    SARRERAKO:

    - Entsalada

    -Makarroiak eta tomatea

    -Arroza

    -Purea

    ARRAINAK:

    -Gula

    -Ajoarrieroak

    -Otarrainxkak

    -Legatz kokotea (batentzat)

    -Txipironak plantxan

    POSTREAK:

    -Limoi sorbetea

    -Pantxineta

    -Tarta izoztua

    -Etxeko kopa

    ResponderEliminar
  9. SARRERAK:

    -arroza
    -barazki menestra
    -banabar gorriak
    -eltzeko zopa


    BIGARRENEAK:

    -txekor azpizuna
    -zapoa labean erreta
    -txerri txuleta
    -ajoarrieroa


    POSTRE:

    -kafe irlandarra
    -gazta tarta
    -etxeko flana
    -gaztanberea

    ResponderEliminar

  10. Leyre
    MENU
    Astehlenea eta asteartetan:

    Sarreak:
    Pasta:
    -Bieirak pastarekin------------------------------------------4,00€
    -Pasta abakando edo miserarekin----------------------------------------4,35€
    -Pasta baratxur eta parrexilarekin------------------------------------------4,50€
    -Pasta carbonara -----------------------------------------------------------3,40€
    -Pasta Bolognesa-------------------------------------------------3,95€
    -Pasta Bazkiekin---------------------------------------------------------4,20€
    Zopa:
    -Gari-zainzuri Zopa otza------------------------------------------3,55€
    -Arrain zopa-----------------------------------------------------------------3,25€
    -Ilar Zopa----------------------------------------------------------------3,20€
    Hasierkoak:
    -Otarrainxkoak------------------------------------------------------3,55€
    -Urdaiazpiko iberikoa-------------------------------------------------3,20€
    -Zainzuriak------------------------------------------------------------------2,85€
    -Entzalada nahasia-----------------------------------------------------------2,80€
    -Barazki menestra---------------------------------------------------------3,20€
    -Banaber gorriak-------------------------------------------------------------3,55€
    -Paella----------------------------------------------------------------------3,55€
    Bigarren platerak:
    Arrainak:
    -Zapoa labean erreta------------------------------------------------------5,20€
    -Legatz kokotea-----------------------------------------------------4,80€
    -Otarraixkak-----------------------------------------------------------3,80€
    -Txipiroiak plantxan--------------------------------------------------------5,20€
    -Legatz erroma era------------------------------------------------------------4,20€
    -Ajoarrieroa------------------------------------------------------------5,20€
    Hargiak:
    -Txekor azpizuna-----------------------------------------------5,20€
    -Txekor txuleta---------------------------------------------------6,50€
    -Txekor eskalopea------------------------------------------------------4,20€
    -Tkerri xerra---------------------------------------------------------------4,45€
    Postreak:
    -Kafe irlandarra-------------------------------3,20€
    -Etxeko kopa-----------------------3,80€
    -Limoi sorbetea-------------------------------3,25€
    -Gazta Tarata---------------------------------------------------4,20€

    -Etxeko flana----------------------------------------------------------3,25€

    ResponderEliminar
  11. SARRERAK:

    -Banabar gorriak
    -Paella
    -Zainzuriak
    -Otarraixkak
    -Arrain zopa

    BIGARRENEAK:

    -Txerri txuleta
    -Zapoa labean erreta
    -Txeko xerra
    -Txipiroiak plantxan
    -Ajorrieroa

    POSTRE:

    -Tarta izoztua
    -Gaztamberra
    -Ardi gazta
    -Pantxineta
    -Kafe irlandarra

    ResponderEliminar
  12. SARRERAK:

    -Banabar gorriak
    -Paella
    -Zainzuriak
    -Otarraixkak
    -Arrain zopa

    BIGARRENEAK:

    -Txerri txuleta
    -Zapoa labean erreta
    -Txeko xerra
    -Txipiroiak plantxan
    -Ajorrieroa

    POSTRE:

    -Tarta izoztua
    -Gaztamberra
    -Ardi gazta
    -Pantxineta
    -Kafe irlandarra

    ResponderEliminar
  13. Hasierakoak:

    Paella
    Otarrainxkak
    Arrain zopa
    Zainzuriak

    Arrainak:

    Zapoa labean erreta
    Gulak
    Ajoarriero
    Txipiroiak plantxan

    Haragiak:

    Txerok azpizuna
    Txerri xerra
    Txerri txuleta
    Txekor koxkorra

    Postreak:

    Gaztanbera
    Limoi sorbetea
    "Valenciano"
    Café escoces
    Ardi gazta

    ResponderEliminar
  14. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  15. Hasierakoa:

    -Entsalda nabasia
    -Eltzeko sopa
    -Paella
    -Etxeko frijituak

    Arrainak:

    -Zapoa lebean errata
    -Gulak
    -Ajoarrieroa

    Haragiak:

    -Idi chuleta
    -Txekor azpiuna
    -Txerri xera

    Postreak:

    -Kafe Irlandarra
    -Gaztunberra
    -Pantxineta
    -Isoskiak

    ResponderEliminar